И тази година антифашисти организираха протестно шествие срещу предстоящия марш в памет и прослава на ген. Христо Луков.

Сравнително малобройна група от раздърпани отрепки се събра на пилоните на НДК и под полицейска охрана (макар, че уж мразят полицията) премина по бул. "Витоша".

От своя страна ние от БНС - НД решихме, че трябва да се противопоставим на тази проява и решихме да пресрещнем шествието някъде по пътя му. Значително по-малобройни, но уверени в правотата на действията ни, смятахме да се доближим колкото е възможно по-близо до антифашистката сган с надеждата тази измет да се обърка и да ни нападне...
За жалост придвижването ни към пилоните на НДК беше забелязано от полицията още в пешеходната част на "Витошка" и на кръстовището с бул. "Патриарх Евтимий", групата ни беше обградена и спряна за "проверка".
Проверката продължи около час и половина, като междувременно покрай нас премина шествието на антифашистите. Жалка картинка...

Около 50-70 олигофрена, от мъжки, женски и среден пол крещяха обиди по наш адрес, заканваха се, но действия не предприеха никакви, макар, че ние бяхме не повече от 20 души...

Целта, която си бяхме поставили не успяхме да постигнем, но полза от нашето присъствие на улицата имаше. Ясно показахме на боклуците, че улиците са техни само, когато са охранявани от полицията независимо от численото им превъзходство.
Освен това за пръв път показахме публично новите си знамена - четирицвета черно, бяло, зелено, червено и червеното знаме с белия кръг!

Искрено се надяваме, че следващата година освен на Луковмарш, националистите ще се съберем повече и, за да покажем на антифашистките пубертети кой е Господар на улицата!

ВИДЕО

КАРТА

 

Централен щаб:
гр. София, ж.к. Младост 1, блок 30/2/10/76
0888. 215. 375

ХОРА КАТО ТЕБ И МЕН

Борис Филипов Иванов - Орг. секретар

Бисер Андреев - Касиер