На 2ри юни във На 2ри юни във Враца КУБРАТОВА МЛАДЕЖ и НД"Сноп" поднесоха венци на паметника на Христо Ботев във Враца!

И тази година антифашисти организираха протестно шествие срещу предстоящия марш в памет и прослава на ген. Христо Луков.

Сравнително малобройна група от раздърпани отрепки се събра на пилоните на НДК и под полицейска охрана (макар, че уж мразят полицията) премина по бул. "Витоша".

От своя страна ние от БНС - НД решихме, че трябва да се противопоставим на тази проява и решихме да пресрещнем шествието някъде по пътя му. Значително по-малобройни, но уверени в правотата на действията ни, смятахме да се доближим колкото е възможно по-близо до антифашистката сган с надеждата тази измет да се обърка и да ни нападне...
За жалост придвижването ни към пилоните на НДК беше забелязано от полицията още в пешеходната част на "Витошка" и на кръстовището с бул. "Патриарх Евтимий", групата ни беше обградена и спряна за "проверка".
Проверката продължи около час и половина, като междувременно покрай нас премина шествието на антифашистите. Жалка картинка...

Около 50-70 олигофрена, от мъжки, женски и среден пол крещяха обиди по наш адрес, заканваха се, но действия не предприеха никакви, макар, че ние бяхме не повече от 20 души...

Целта, която си бяхме поставили не успяхме да постигнем, но полза от нашето присъствие на улицата имаше. Ясно показахме на боклуците, че улиците са техни само, когато са охранявани от полицията независимо от численото им превъзходство.
Освен това за пръв път показахме публично новите си знамена - четирицвета черно, бяло, зелено, червено и червеното знаме с белия кръг!

Искрено се надяваме, че следващата година освен на Луковмарш, националистите ще се съберем повече и, за да покажем на антифашистките пубертети кой е Господар на улицата!

 

На 22 април се състоя пролетния Национален сбор на БНС-НД. В гр. Хисаря присъстваха представители на Организацията от София и други градове.  

Наред с обсъжданията отнасящи се до международната и вътрешнополитическата обстановка, се взеха и следните решения:

1. Български Национален Съюз се разграничава категорично от т.н. „Обединени патриоти”. БНС изисква от всички свой членове – редови и водачи, във всичките си изяви и изказвания да се разграничават от политиката на АТАКА, НФСБ и ВМРО.

2. Организационните знамена на БНС се променят както следва:
- червено знаме с бял кръг, който има черен кант, в който е вписано „БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ”. В белия кръг има кръстосани меч и чук, с контур и оцветени в черно. В горния край на знамето по хоризонтала е изписано на два реда – на първия със ситен шрифт, а на втория с едър „България над всичко”. В долния край на знамето е изписано на два реда – на първия със ситен шрифт, повтарящо се, а на втория с едър, веднъж „Свобода или смърт”.
- четирицветно знаме – хоризонтално разположени ивици в черно, бяло, зелено, червено, разделени по равно, като на черния цвят са изписани послания различни за всяко знаме. 
В центъра на останалите три цвята са поставени кръстосани меч и чук, с контур и оцветени в черно.

3. Всеки регионален легион трябва да има свой организационен щандарт, който представлява квадратен плат с диагонално разположени от дясно на ляво цветове – бял, зелен, червен, в центъра на които са поставени кръстосани меч и чук, с контур, оцветени в черно и обградени със златен дъбов венец. Знамето виси на хоризонтална тръба, закрепена посредством черно, бяло, зелено, червен шнур към обозначителната кутия прикрепена за отвесната дръжка. На всяка обозначителна кутия се изписва името на съответното населено място и знакът на рода Дуло – основателите на Българската държава. Щандарта завършва с връх - метален лъв, който държи в лявата си лапа сноп стрели, а в дясната меч. От двете страни на знамето висят черно, бяло, зелено, червени пискюли.

4. БНС отчита нуждата от структури, които да организират и възпитават младежта. 
Необходимостта от такива младежки организации е особено належаща в днешно време, когато Българския национализъм е злепоставят както от познатите „патриотични” фалшификати, така и от множество принципно добронамерени националистически организации, които обаче поради липса на опит и знания, повече вредят на борбата ни, отколкото помагат.
В тази връзка БНС припознава организациите КУБРАТОВА МЛАДЕЖ и СНОП, и се наема да подпомага дейността им с каквото може.

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

Казват, че за един народ може да се съди по отношението му към мъртвите... Това е много жалко, защото по тази логика излиза, че ние сме едни от най-долните хора на земята!
Но дали е така или просто държавата ни е управлявана от най-долните хора на земята? Аз мисля, че е второто.
В неделния ден на 17 май, малка група от членове на БНС - НД се включи по свой начин в кампанията "Да почистим България". 
Гробът на Стефан Стамболов - революционер, председател на Гюргевския революционен комитет, председател на Народното събрание, поет, журналист и министър-председател, беше в ужасно състояние. Бурени, треволяк, храсти, клони и цели дървета покриваха отвсякъде гроба. Срам за нас като Българи и срам за нас като националисти, ако оставехме последния дом на големият Българин Стефан Стамболов в такова състояние.
По тази причина съвсем импровизирано, без предварителна организация, се събрахме и почистихме гроба и пространството около него.

 

Подкатегории

ВИДЕО

КАРТА

 

Централен щаб:
гр. София, ж.к. Младост 1, блок 30/2/10/76
0888. 215. 375

ХОРА КАТО ТЕБ И МЕН

Борис Филипов Иванов - Орг. секретар

Бисер Андреев - Касиер