Мразите ли чужденците и по специално бежанците и имигрантите?

Не, ние не мразим никого, но сме против неконтролируемото заселване на чужди граждани. Африканците в Африка или арабите в Близкия Изток не ни пречат, но това е нашата страна и не сме съгласни България да се превърне в бежански лагер.

Ние държим на нашата култура, традиции и ценности. Затова казваме България за Българите, Африка за африканците.


Какво искате всъщност?

На първо място искаме България да се управлява от честни и родолюбиви политици. Искаме грабежа на държавата да спре и всеки Българин да получава справедливо възнаграждение за положения от него труд.

Искаме най-после ясни правила и закони, и наказание за всеки, който ги нарушава. Мястото на престъпниците и на продажните политици е в затвора, а не на улицата и в Народното събрание.

Искаме Българската държава да се грижи преди всичко за интереса на Българите. Всички останали са наши гости и ако не спазват нашите закони трябва да си вървят или да бъдат наказани.

Искаме Българската държава да се грижи както за своите граждани в България, така и за онези, които по исторически причини са извън пределите на Република България. Всеки сънародник с Българска кръв е наш брат и сестра, независимо къде се намира.

Ние сме за силна армия и респектираща полиция, защото само тогава ще можем да твърдим, че сме независима държава, която сама може да гарантира своята външна и вътрешна сигурност.


Какво разбирате под национализъм?

Нашите политически противници редовно слагат знак за равенство между национализма и фашизма. Това обаче не е вярно, защото исторически национализма е възникнал много преди фашизма.

Национализмът е осъзнат патриотизъм, родолюбие в действие. Той е политическото желание на дадена група да постави като основа на държавата идентичността, солидарността и независимостта.

За национализма собствения народ като историческо и емоционално обединение стои в центъра на всичко. Или казано по-просто – ценен за нас е Българинът, защото чрез него живее България. Но е валидно и обратното твърдениe – пазим и се борим за България, защото без нея, няма да го има и Българския народ!

Съвременния национализъм не може да се занимава само с територии и граници. Модерният национализъм ратува също така за икономическа независимост и социална справедливост. Ето защо казваме, че се борим за НАЦИОНАЛНО МОЩНА И СОЦИАЛНО СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА.

Същността  на Българския национализъм най-ясно е изказана от Васил Левски – „Ние чуждото не щем, но и своето не даваме”.


Какво разбирате под Български народ. Могат ли циганите да бъдат Българи?

Българин е само онзи, който има Български произход. Да избираш народността си е невъзможно, както е невъзможно да избираш родителите си.

Да си част от един народ не е като да се включиш в някой футболен отбор. Един африканец, азиатец, един арабин или циганин не могат да бъдат Българи, дори да получат Български паспорт, защото се различават от нас както физически, така и културно, умствено и духовно.

Пълноценна част от Българския народ може да бъде само онзи, който има Български произход и Българско самосъзнание.
Научно е доказано, че наследствените расови и етнически белези играят съществена роля при формирането на  отделния индивид. А оттам и неговото поведение, манталитет, култура и съпричастност към общността, в която живее. Ето защо принадлежащите към чужди раси остават чужди на Българската среда, независимо колко дълго живеят сред нас.

Казано по-просто – притежанието на Българска лична карта не може да те направи Българин, а само български гражданин.
Под понятието Български народ ние разбираме една исторически, езиково и културно формирала се общност. Българин е онзи, който има Български родители.

Българин се раждаш и не можеш да станеш такъв само, защото някое правителство ти е издало Български паспорт.


БНС-НД против демокрацията ли е?

В днешно време демокрацията се рекламира като управление на народа. Казват дори, че демокрацията и свободата вървят ръка за ръка. Но дали е така?

Истината е, че свободата на словото е само привидна, защото всеки, който „много знае”, когато стане заплаха за партийното статукво „си намира майстора” по един или друг начин.

Истината е, че и свободата на сдружаването е само фасада, защото антисистемните организации са преследвани и всячески възпрепятствани да участват в управлението на страната.

Ако се замислим излиза, чe в действителност демокрацията е диктатура на партийните, на финансовите, на религиозните, на етническите и на сексуалните малцинства над огромната маса от граждани, които работят и плащат данъци, но имат само формална власт.

Чърчил казал, че демокрацията не е най-добрата форма на управление, но по-добра не била измислена. Това не е вярно!

БНС-НД е за истинско народовластие, а не за сегашното управление на партиите. Българският народ трябва да участва пряко при вземането на важни решения.

ВИДЕО

КАРТА

 

Централен щаб:
гр. София, ж.к. Младост 1, блок 30/2/10/76
0888. 215. 375

ХОРА КАТО ТЕБ И МЕН

Борис Филипов Иванов - Орг. секретар

Бисер Андреев - Касиер