На 2ри юни във На 2ри юни във Враца КУБРАТОВА МЛАДЕЖ и НД"Сноп" поднесоха венци на паметника на Христо Ботев във Враца!

И тази година антифашисти организираха протестно шествие срещу предстоящия марш в памет и прослава на ген. Христо Луков.

Сравнително малобройна група от раздърпани отрепки се събра на пилоните на НДК и под полицейска охрана (макар, че уж мразят полицията) премина по бул. "Витоша".

От своя страна ние от БНС - НД решихме, че трябва да се противопоставим на тази проява и решихме да пресрещнем шествието някъде по пътя му. Значително по-малобройни, но уверени в правотата на действията ни, смятахме да се доближим колкото е възможно по-близо до антифашистката сган с надеждата тази измет да се обърка и да ни нападне...
За жалост придвижването ни към пилоните на НДК беше забелязано от полицията още в пешеходната част на "Витошка" и на кръстовището с бул. "Патриарх Евтимий", групата ни беше обградена и спряна за "проверка".
Проверката продължи около час и половина, като междувременно покрай нас премина шествието на антифашистите. Жалка картинка...

Около 50-70 олигофрена, от мъжки, женски и среден пол крещяха обиди по наш адрес, заканваха се, но действия не предприеха никакви, макар, че ние бяхме не повече от 20 души...

Целта, която си бяхме поставили не успяхме да постигнем, но полза от нашето присъствие на улицата имаше. Ясно показахме на боклуците, че улиците са техни само, когато са охранявани от полицията независимо от численото им превъзходство.
Освен това за пръв път показахме публично новите си знамена - четирицвета черно, бяло, зелено, червено и червеното знаме с белия кръг!

Искрено се надяваме, че следващата година освен на Луковмарш, националистите ще се съберем повече и, за да покажем на антифашистките пубертети кой е Господар на улицата!

 

На 22 април се състоя пролетния Национален сбор на БНС-НД. В гр. Хисаря присъстваха представители на Организацията от София и други градове.  

Наред с обсъжданията отнасящи се до международната и вътрешнополитическата обстановка, се взеха и следните решения:

1. Български Национален Съюз се разграничава категорично от т.н. „Обединени патриоти”. БНС изисква от всички свой членове – редови и водачи, във всичките си изяви и изказвания да се разграничават от политиката на АТАКА, НФСБ и ВМРО.

2. Организационните знамена на БНС се променят както следва:
- червено знаме с бял кръг, който има черен кант, в който е вписано „БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ”. В белия кръг има кръстосани меч и чук, с контур и оцветени в черно. В горния край на знамето по хоризонтала е изписано на два реда – на първия със ситен шрифт, а на втория с едър „България над всичко”. В долния край на знамето е изписано на два реда – на първия със ситен шрифт, повтарящо се, а на втория с едър, веднъж „Свобода или смърт”.
- четирицветно знаме – хоризонтално разположени ивици в черно, бяло, зелено, червено, разделени по равно, като на черния цвят са изписани послания различни за всяко знаме. 
В центъра на останалите три цвята са поставени кръстосани меч и чук, с контур и оцветени в черно.

3. Всеки регионален легион трябва да има свой организационен щандарт, който представлява квадратен плат с диагонално разположени от дясно на ляво цветове – бял, зелен, червен, в центъра на които са поставени кръстосани меч и чук, с контур, оцветени в черно и обградени със златен дъбов венец. Знамето виси на хоризонтална тръба, закрепена посредством черно, бяло, зелено, червен шнур към обозначителната кутия прикрепена за отвесната дръжка. На всяка обозначителна кутия се изписва името на съответното населено място и знакът на рода Дуло – основателите на Българската държава. Щандарта завършва с връх - метален лъв, който държи в лявата си лапа сноп стрели, а в дясната меч. От двете страни на знамето висят черно, бяло, зелено, червени пискюли.

4. БНС отчита нуждата от структури, които да организират и възпитават младежта. 
Необходимостта от такива младежки организации е особено належаща в днешно време, когато Българския национализъм е злепоставят както от познатите „патриотични” фалшификати, така и от множество принципно добронамерени националистически организации, които обаче поради липса на опит и знания, повече вредят на борбата ни, отколкото помагат.
В тази връзка БНС припознава организациите КУБРАТОВА МЛАДЕЖ и СНОП, и се наема да подпомага дейността им с каквото може.

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

Казват, че за един народ може да се съди по отношението му към мъртвите... Това е много жалко, защото по тази логика излиза, че ние сме едни от най-долните хора на земята!
Но дали е така или просто държавата ни е управлявана от най-долните хора на земята? Аз мисля, че е второто.
В неделния ден на 17 май, малка група от членове на БНС - НД се включи по свой начин в кампанията "Да почистим България". 
Гробът на Стефан Стамболов - революционер, председател на Гюргевския революционен комитет, председател на Народното събрание, поет, журналист и министър-председател, беше в ужасно състояние. Бурени, треволяк, храсти, клони и цели дървета покриваха отвсякъде гроба. Срам за нас като Българи и срам за нас като националисти, ако оставехме последния дом на големият Българин Стефан Стамболов в такова състояние.
По тази причина съвсем импровизирано, без предварителна организация, се събрахме и почистихме гроба и пространството около него.

 

На 19 февруари Български Национален Съюз - НД проведе във Варна шествие по случай 142 години от смъртта на Апостола за свобода - Васил Левски.
Участниците в шествието се разграничиха от казионните политици, които и тази година не пропуснаха да омърсят с присъствието си светлия образ на Апостола.
Представители на различни партии лицемерно поднасяха един след друг цветя, венци и театрално свеждаха глави, за да се докарат пред електоратите си. 

След пламенна реч на д-р Йордан Манасиев, нашето шествие приключи със свещи и едноминутно мълчание в памет на великият Българин Васил Левски.

Сборището на политиците протече по обичайния сценарий, след което доволни от "изпълнения дълг" се разотидоха до следващата година. 

Думите на Апостола - "Не щях да съм турский и НИКАКЪВ роб, същото да гледам и на милият си род" и тази година бяха удобно загърбени от народните избраници...

 

Български Национален Съюз - НД организира шесвие по повод 19 февруари - 142 години от обесването на апостола за свобода Васил Левски. Сборният пункт е пред Община Варна в 19:00 откъдето ще тръгнем към паметника на Васил Левски в морската градина, пред който ще поднесем цветя.  Събитието във фейсбук - ТУК

                                                       На вниманието на всички членове и симпатизанти на Български Национален Съюз - НД

На 22 ноември 2014 г., събота ще се проведе Национален сбор на БНС - НД. Приканват се всички записани участници да бъдат в ранния следобед в района на град Стара Загора.

 

 

Програма на НС на БНС - НД, събота:

15:00 - Официално откриване на Националния сбор

15:30 - Отчет на регионалните групи за изборите

16:00 - Политически доклад на Боян Расате

17:00 - ПОЧИВКА 

17:30 - Изказвания и обсъждания относно дейността на БНС - НД 

18:30 - Избор на ръководни органи и учредяване на Обществен съвет към ЦР на БНС - НД

19:30 - ПОЧИВКА

20:00 - Вечеря, песни, танци и свободни разговори 

Неделя:

08:00 - Събуждане и сутрешен тоалет

08:30 - Закуска

09:00 - Начало на заключителната част, набелязване на конкретни задачи 

11:00 - Официално закриване на Националния сбор

Важно:
Всички изказвания ще бъдат ограничавани в рамките на не повече от 10 минути. Говорещите да се изказват максимално стегнато, като наблегнат на следните въпроси:
Каква трябва да бъде дейността на БНС - НД?
Къде и колко нови съмишленици можем да привлечем?
Какво се направи досега?
Какви трябва да бъдат основните ни послания, насока, целеви групи?
Как да осигурим финансиране на дейността си? 

За всички записани участници има осигурена нощувка, както и вечеря, която не е включена в цената.
Групата от София тръгва организирано в 10:00 часа.

Сборен пункт:  9:30 часа в Централния щаб на БНС - НД.

Лице за контакт и допълнителни въпроси: Веселин Христов - 0887 158 735 

Подкатегории

ВИДЕО

КАРТА

 

Централен щаб:
гр. София, ж.к. Младост 1, блок 30/2/10/76
0888. 215. 375

ХОРА КАТО ТЕБ И МЕН

Борис Филипов Иванов - Орг. секретар

Бисер Андреев - Касиер