Около 25 души, членове и симпатизанти на БНС - НД нахлуха днес около 15:30 ч. в сградата на Народното събрание, където се помещава Централната избирателна комисия (ЦИК).

До щурмуването се стигна, след като представители ЦИК отказаха да се срещнат с представителите на БНС - НД, които искаха да внесат жалба относно забраната на партийния предизборен клип и сигнал срещу клип на ДПС. 

Наглото поведение и арогантния тон предизвикаха справедливо недоволство у на нашите представители. Групата на БНС - НД бързо преодоля охраната и нахлу в сградата. 

Целта на щурма беше заседателната зала на първия етаж, където към този час заседаваше комисията. За жалост до там стигнахме с няколко секунди закъснение, което даде възможност на заседаващите, буквално пред очите ни да се заключат вътре.

Това наложи група от 17 души от БНС - НД да окупира една от другите зали, както и един работен кабинет в сградата.

В момента пред сградата на Народното събрание се струпва тежко екипирана жандармерия, а в сградата се водят преговори между националистите и служители на Националната служба за охрана, която отговаря за сигурността в сградата.

Видео от нахлуването в ЦИК

ВИДЕО

КАРТА

 

Централен щаб:
гр. София, ж.к. Младост 1, блок 30/2/10/76
0888. 215. 375

ХОРА КАТО ТЕБ И МЕН

Борис Филипов Иванов - Орг. секретар

Бисер Андреев - Касиер