Не е вярно, че държавата няма пари. Проблемът е, че ги крадат. Това заяви в рамките на диспут в ефира на БНТ лидерът на Български Национален Съюз – НД Боян Расате.

Държавата беше безпощадно разграбена и е разграбвана и сега. Разграбват я групировки, управляващите крадат законно. Това, което може да се направи, е да седнем ние на техните места и да ги тикнем в затвора, посочи Расате.

Партиите се финансират с неясни средства и е ясно, че този, който плаща, той избира музиката, и след това неговите интереси ще бъдат защитавани в парламента, каза той.

Проблемът с фалита на държавата е комплексен, но не е сложен, категоричен е Расате.

По думите му един от основните проблеми е в това, че държавата заплаща за дейности, които не са от първостепенна важност.

„Дават се пари за социалните паразити, за чужденци, които използват България като трамплин за Европа, за членство в организации, които не ни носят нищо положително“, коментира Боян Расате.

2 млн. българи живеят в чужбина, 3 млн. Българи изобщо не са се родили, защото родителите им нямат възможност да ги отгледат. В Шумен например има родени 14 деца, като само едно е етнически Българин. След 15 години останалите 13, които са от цигански и турски произход, ще имат по две деца, а това едно дете Българче най-вероятно ще е в чужбина. Затова демографският проблем е една от основните задачи, които чакат решение, каза още Расате.

По повод темата за КТБ лидерът на Български Национален Съюз – НД коментира, че тя засяга само част от гражданите и нейната задача е да отвлече вниманието от по-важни теми.

Случаят КТБ е заплашително размахване на пръст към всички, които тръгват срещу държавата, и има за цел да им покаже, че не трябва да надигат глава.

ВИДЕО

КАРТА

 

Централен щаб:
гр. София, бул. "Стефан Стамболов" № 5
0888. 215. 375